sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pirtsakka piirakka

Pullien lisäksi lauantai-illan pelivieraille tarjottiin keväisen värikästä katkarapupiirakkaa.

Katkarapu-sipulipiirakka

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
loraus vettä

2 dl juustoa (mozzarellaviipaleita silputtuna)
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 annospussi parsa-kevätsipulikeittoaineksia (Campbell)
1 punasipuli
noin 5 dl katkarapuja

Nypi rasvan joukkoon jauhot, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa. Silppua sipuli, sulata katkaravut ja pilko/raasta juusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Voitele piirasvuoka, painele taikina pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.


Valmissopan ansiosta piirakka oli miellyttävän pehmeän makuinen, ja hävisi pöydästä alta aikayksikön. Eikä maistunut yhtään parsalle ;) Tosin vähän olisi voinut potkua lisätä vaikka valkopippurilla, tai jälleen kerran käyttämällä voimakkaamman makuista juustoa.

Piiraan viereen tarjolla oli keveää salaattia: lehtisalaattia, kurkkua, pakasteherneitä ja purkkiananasta.

Ei kommentteja: