lauantai 8. toukokuuta 2010

Palleroita

Kokkiohjelmasta inspiraation saanut Poika pyysi: "Äiti, tehdään joskus kalmaria!"

Kalmareita ei kaupasta löytynyt, mutta mustekalarenkaita ja jättikatkarapuja kylläkin. Vapusta jäänyt munkinpaistorasva oli pullotettu talteen, joten päädyin friteeraamaan äyriäisistä palleroita.

Koostin taikinaa eri nettilähteistä. Kaikkiin ohjeisiin verrattuna jauhoja kului reippaasti enemmän, reseptissä karkea arvio kulutuksesta. Idea on, että taikina on sen verran paksua, että sinne kastettu pala peittyy kunnolla eikä taikina valu pois.

Friteeraustaikina

2 dl olutta
noin 1 munan verran valkuaisia
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta

Sekoita taikinan aineet ja anna turvota hetken aikaa.

Lämmitä paistorasva (esim. rypsiöljy) noin 180-asteiseksi. Rasva on tarpeeksi kuumaa, kun pieni leivänpala ruskistuu rapeaksi noin minuutissa. Kasta friteerattavat herkut taikinaan ja tiputa varovasti kypsymään. Paista muutama pallero kerrallaan noin 3-5 minuutin ajan ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa heti.

Upotin frittitaikinaan äyriäisten lisäksi myös mozzarellatikkuja ja sipulirenkaita. Mozzarella ikään kuin katosi taikinakuoren reunoille, mutta sipulit olivat namia, samoin ravut ja mustekalat. Palleroita dippailtiin chilikastikkeella maustettuun kermaviiliin.

Ei kommentteja: