lauantai 22. toukokuuta 2010

Sokkokokit

"Äiti, ollaan tänään sokkokokkia!"

No selvä.
Nelosen Sokkokokki-ohjelman ideana on, että kaksi julkkista laittaa ammattikokin johdolla ruokaa pelkkien ohjeiden varassa. Käytettävät ainekset pitää valita nimikoimattomista purnukoista ja lopuksi tuloksia verrataan pääkokin luomukseen.

Tällä kertaa pääkokki keskittyi ohjeisiin ja valokuvaamiseen.

Ensiksi leivottiin juustomuffinsseja. Mikä näistä on graham?

Jälkkäriksi hedelmäsalaattia. Kummassa kulhossa on omenaa?

Poika sekoittaa kinuskia salaatin joukkoon.

Sokkokokkikokelaat suorittamassa ulkotehtävää yrttimaalla.

Pistin lapset kokkaamaan tupla-annokset, jotta sain itsekin syötävää :-P Ja tässä tulos:
Pojan annokset

ja Tytön annokset
Siis hyvänen aika, katsokaa näitä muffineja!!

Leikki oli loistomenestys ja hauskaa oli niin äidillä kuin lapsilla. Tuotokset maistuivat mainioilta, vaikka muffineissa oregano vaihtuikin tilliin ja Poika korvasi perunajauhoilla niin vehnäjauhot kuin vaniljasokerin :D Kumpikin sentään valitsi hedelmäkulhot oikein, ja hämäykseksi pilkkomani perunat jäivät odottamaan huomista ruoanlaittoa.


Juustomuffinit (2-4 kpl, riippuen vuokien koosta)

1 dl vehnäjauhoja
2 rkl grahamjauhoja (ruisjauhot toimivat näemmä myös loistavasti)
½ tl leivinjauhetta
1 muna
2 rkl oliiviöljyä
½ dl maitoa
2 rkl oliiveja
1 tl oreganoa (...tai tilliä)
reilu 2 rkl juusoraastetta

Puolita oliivit. Sekoita kaikki taikinan aineet. Voitele vuoat öljyllä tai voiteluspraylla ja lusikoi voideltuihin muffini- tai kohokasvuokiin. Paista noin 15 minuuttia 200-225 asteessa.

Ohje mukailtu Dagens Muffinilta.



Kinuskinen hedelmäsalaatti

appelsiinilohkoja
säilykegreippilohkoja
säilykepersikkaa
omenaa (kuorittuna ja lohkottuna)
ananasmurskaa

kinuskikastiketta

kermavaahtoa
sokeria
vaniljasokeria
tuoretta minttua

Saksi appelsiinit kulhoon. Kuutioi persikat ja pieni greipinlohkoja. Paloittele omenat. Yhdistä kaikki hedelmät kulhossa. Kaada joukkoon kinuskikastiketta ja sekoita.

Annostele salaatti laseihin tai kulhoihin. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljasokerilla ja lusikoi salaatin päälle. Koristele tuoreella mintulla.

Ei kommentteja: