sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Piknik päivänpaisteessa

Sattuipa upea sää eilen, kun lähdimme porukalla piknikille saaristoon.

Säikytin vahingossa haahkaemon pesältään. Toivottavasti emo palasi häiriköiden lähdettyä.

Upea reissu oli muutenkin kuin sään puolesta. Ruoanlaittotehtävät jaettiin porukan kesken, meidän vastuullamme oli pastasalaatti. Lisäksi herkuteltiin rapusalaatilla, patongilla ja suklaisella juustokakulla.

Skagen-salaatti

500 g isoja katkarapuja
500 g ravunpyrstöjä
1 punasipuli
½ omenaa
sitruunamehua
tilliä
mustapippuria
kreikkalaista jogurttia
majoneesia

Pilko omena ja sipuli. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

Pastasalaatti

noin 750 g penne-pastaa
500 g vihreää parsaa
200 g meetvurstia
450 g kermajuustoa
1 dl vihreitä oliiveja viipaleina
noin 2 dl suolakurkkuviipaleita
½ isoa punasipulia
1 iso pussillinen pakastemaissia

3 tlk kermaviiliä
sinappia
sitruunamehua
sitruunapippuria
sokeria
ranskalaista salaatinkastiketta

Keitä pasta ja parsa. Paloittele aineet sopiviksi paloiksi ja yhdistä kulhossa. Maissit voit lorauttaa joukkoon jäisinä, jollet tarjoa salaattia aivan heti. Sekoita kermaviiliin mausteet ja kaada salaatin joukkoon.


Suklaa-juustokakku

1 pkt Domino minttu -keksejä
50 g voita sulatettuna

4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
170 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

paahdettuja cashewpähkinöitä

Murenna keksit, sekoita joukkoon voisula ja painele irtopohjavuokaan.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää liivate, sokerit ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele paahdetuilla pähkinöillä.

Ohje on peräisin Valiolta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Saaristossa on kaunista! Jokin niissä jylhissä kallioissa vetoaa ja kutsuu kävelemään/kiipeilemään!
Ihanat herkut, erityisesti ensimmäisen ottaisin kiljuen! No, toisen myös...ja kolmannen!