sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kinuski-banaanikeksit

Oma antimme vappupiknikille keskittyi jälkkäripuoleen: täytemunkkeja sekä kinuski-banaanikeksejä.

Tarkoitus oli käyttää keksien täytteenä banana curdia, ja ajattelin että toffeen tai kinuskin maku sopisi hyvin makeaan banaaniin. Googlailin sopivaa keksireseptiä, ja päädyin hyvän ystäväni Enkelin blogiin :D Tässä siis pohjana belgialaisten kinuskikeksien ohje.

Kinuski-banaanikeksit


1 ½ dl tummaa siirappia
reilu ½ dl ruskeaa sokeria (käytin ruokosokeria)
100 g margariinia
hyppysellinen suolaa
½ tl jauhettua kanelia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

noin 1 dl banana curdia

Laita siirappi, sokeri voi, suola ja kaneli kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa taikinaan. Pane taikina viileään noin 3 tunniksi.

Pyöritä taikina 4-5 cm paksuiseksi rullaksi ja leikkaa ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa keskitasossa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita jäähtyneelle keksille täytettä ja paina toinen keksi päälle.

Huomioita reseptistä:

- Taikina oli pehmeää ja kivaa leipoa, mutta tosiaan vaati tuon pitkän seisottamisajan ennen muotoilua. Pyöreän rullan tekeminen olisi tosin varmasti vienyt hermot, joten päädyin tuollaiseen suorakaidemuotoon.

- Makuyhdistelmä oli oikein kiva, karamellimäinen ja makea. Toki keksit toimivat hyvin myös ilman täytettä.

- Täytekeksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun curd-tahna on imeytynyt keksiin ja maut ovat sekoittuneet.

- Keksit olisivat voineet 0lla pienempiä tai ohuempia, nyt nämä suupalat muistuttivat ehkä enemmän leivoksia.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Oi, nää vaikuttaa ihanille! Kinuski ja banaani on ihana yhdistelmä :)