Tarkoitus oli käyttää keksien täytteenä banana curdia, ja ajattelin että toffeen tai kinuskin maku sopisi hyvin makeaan banaaniin. Googlailin sopivaa keksireseptiä, ja päädyin hyvän ystäväni Enkelin blogiin :D Tässä siis pohjana belgialaisten kinuskikeksien ohje.
Kinuski-banaanikeksit
1 ½ dl tummaa siirappia
reilu ½ dl ruskeaa sokeria (käytin ruokosokeria)
100 g margariinia
hyppysellinen suolaa
½ tl jauhettua kanelia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
noin 1 dl banana curdia
Laita siirappi, sokeri voi, suola ja kaneli kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa taikinaan. Pane taikina viileään noin 3 tunniksi.
Pyöritä taikina 4-5 cm paksuiseksi rullaksi ja leikkaa ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180-asteisessa uunissa keskitasossa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Laita jäähtyneelle keksille täytettä ja paina toinen keksi päälle.
Huomioita reseptistä:
- Taikina oli pehmeää ja kivaa leipoa, mutta tosiaan vaati tuon pitkän seisottamisajan ennen muotoilua. Pyöreän rullan tekeminen olisi tosin varmasti vienyt hermot, joten päädyin tuollaiseen suorakaidemuotoon.
- Makuyhdistelmä oli oikein kiva, karamellimäinen ja makea. Toki keksit toimivat hyvin myös ilman täytettä.
- Täytekeksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun curd-tahna on imeytynyt keksiin ja maut ovat sekoittuneet.
- Keksit olisivat voineet 0lla pienempiä tai ohuempia, nyt nämä suupalat muistuttivat ehkä enemmän leivoksia.
1 kommentti:
Oi, nää vaikuttaa ihanille! Kinuski ja banaani on ihana yhdistelmä :)
Lähetä kommentti