Törmäsin netissä banana curdin reseptiin, ja pitihän sitä kokeilla kun taas oli pöydälle jäänyt tummumaan nippu banskuja.
Alkuperäinen resepti on englanniksi täällä. Itse tein vähän pienemmän annoksen, tästä tuli täysi Pirkka-fetapurkillinen ja vähän päälle.
Banana curd
100 g margariinia
200 g sokeria
3 banaania
1 pieni sitruuna
3 munaa
Muussaa banaanit hienoksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sokeri, banaani sekä sitruunan mehu ja kuori. Keitä noin 10 minuuttia. Seos muuttuu kirkkaan keltaiseksi ja läpinäkyväksi.
Vatkaa munia hetki kulhossa. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista banaaniseosta (estää juoksettumisen). Kaada koko munaseos kattilaan banaaniseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu.
Kaada desinfioituun tölkkiin ja säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti