lauantai 10. huhtikuuta 2010

Banaania leivässä

Pöydälle oli unohtunut mustumaan banaani. Ja siitä se idea sitten lähti... Reseptin pohjana on käytetty Tiinan vuokaleipäohjetta.

Banaanileipä

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 kypsä banaani
vehnäjauhoja

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa kuivahiiva, leseet ja ruisjauhot. Lisää suola, siirappi, banaani ja lämmin vesi. Anna kuplia rauhassa liinan alla puoli tuntia. Lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina on löysähköä. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. Voitele vuoka öljyllä. Nostele taikina vuokaan ja anna vielä kohota puoli tuntia. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Omalle leivälleni tuli reippaammin paistoaikaa, koska paistoin sen Tytön ehdotuksesta Kermansaven kalavuoassa :)

Huomioita reseptistä:
- Kun kerrankin oli aikaa, juuren teko ja moneen kertaan kohottelu oli kiva tehdä pidemmän kautta.
- Leivän rakenne on pehmeä ja "sienimäinen".
- Banaanista tulee kiva makea vivahde, mutta ei selkeää hedelmän makua. Itse asiassa en kertonut perheelle, että tässä ylipäänsä on banaania...

Ei kommentteja: