lauantai 19. kesäkuuta 2010

Happy Birthday to me :)


Vanhenin. Sen kunniaksi kokeilin Kinuskikissan vanilja-raparperikakkua.

Tein kakun alkuperäisen ohjeen mukaan (paitsi että korvasin vaniljajauheen 2tl:lla vanilliinisokeria), ja koska työ on varsin monivaiheinen, en ala kirjoitella mitään kopio-ohjeita tänne.

Kinuskikissa varoittelee ohjeessa, että ainoa mikä voi mennä pieleen on se, että karamellia keittää liian kauan. Minä keittelin silloin tällöin sekoitellen, mutta tuloksessa oli vikaa: sokeri ja voi pysyivät kattilassa erillisinä raitoina. Siinä vaiheessa kun vihdoin älysin vatkata ne vispilällä sekaisin, tuotos oli jo auttamatta liian kauan kypsynyttä ja kovettui hetkessä. Onneksi kovista karamellimuruista tuli hyviä koristerakeita kakun päälle :) Seuraavaa satsia vispasin energisemmin jo alusta pitäen.

Täyte oli taivaallisen hyvää, raparperi karamellissa herkullista, mutta karamelli-murotaikinapohja oli kokonaisuutena vähän turhan raskas. Ehkä kääretorttupohjalla tämä olisi vähän raikkaampi?

Ei kommentteja: