keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Raparperitoscaa ja grillivartaita

Jos olisin taiteilija, yrittäisin jäljitellä tätä:

Uskomattoman kaunis yhdistelmä herkkää vaaleanvihreää ja vahvaa punaista, ohuina suikaleina, kiemuroille kiertyneinä.

Kuorien alta paljastui hoikkia raparperinvarsia. Olen ollut laiska kitkemään raparperimaata, joten varret jäivät honteloiksi ja ohuiksi heinikon keskellä. Riittävä sato kuitenkin tälle perheelle.

Osa raparperipaloista pääsi mantelikuoren alle. Kakun tein tällä kertaa valmiista toscakakkupaketista, laitoin vain puolipaistuneen pohjataikinan päälle raparperipaloja 10 minuuttia ennen toscakuorrutteen lisäämistä, niin että raparperit ehtivät kypsyä kunnolla. On myönnettävä että olipa helpolla hyvää. Kuorrutettakin oli riittävästi, vaikka sitä etukäteen pelkäsin.

Tätä herkkua nautittiin grilliherkkujen jälkkärinä. Varrastikkuihin pujoteltiin sipulilohkoja, kesäkurpitsaa ja paprikaa sekä brassihärän palasia, joita olin marinoinut hetken seuraavanlaisessa seoksessa:

Marinadi naudanlihalle

punaviiniä
karviaishilloa
valkosipulia
merisuolaa
mustapippuria
yrttisekoitusta
oliiviöljyä paistovaiheessa päälle sudittuna

Lapset eivät ihan täysin ymmärtäneet murean lihan ja makeiksi kypsyneiden kasvisten arvoa, vaan mutustivat mieluummin nakkeja...

Ei kommentteja: