tiistai 15. kesäkuuta 2010

Paksukaiset ohukaiset

Hieman jo vanhentunut maito kelpasi mainiosti lettutaikinaan.

Kokeilin uutta reseptiä, jossa sokeri lisätään jo taikinaan, ja vieläpä tujaus vaniljasokeriakin. Taikinasta tuli melko tukevaa, ja sokeri teki paistamisesta vähän hankalaa - tuloksena kasa paksuja, reunoista kärähtäneitä lättyjä :)

Hyvää toki. Sekä illalla kermavaahdon ja hillon kanssa

että aamupalana, sokerin kanssa rullattuna.

Koululaisen lettutaikina

1 l maitoa
4 kananmunaa
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl öljyä
4 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa aineet kevyesti sekaisin, jauhot viimeisenä pienissä erissä. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ja paista öljyssä pannulla.

Alkuperäinen ohje ja paistovinkkejä täällä.

Ei kommentteja: