Hieman jo vanhentunut maito kelpasi mainiosti lettutaikinaan.
Kokeilin uutta reseptiä, jossa sokeri lisätään jo taikinaan, ja vieläpä tujaus vaniljasokeriakin. Taikinasta tuli melko tukevaa, ja sokeri teki paistamisesta vähän hankalaa - tuloksena kasa paksuja, reunoista kärähtäneitä lättyjä :)
Hyvää toki. Sekä illalla kermavaahdon ja hillon kanssa
että aamupalana, sokerin kanssa rullattuna.
Koululaisen lettutaikina
1 l maitoa
4 kananmunaa
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl öljyä
4 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa aineet kevyesti sekaisin, jauhot viimeisenä pienissä erissä. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia ja paista öljyssä pannulla.
Alkuperäinen ohje ja paistovinkkejä täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti