keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Hellevaurioita

Reissusta ostetut After Eight -suklaat viettivät päivän autossa aurinkoisella parkkipaikalla. Tulos oli herkullinen, tahmea klöntti paperia ja minttusuklaata.

Mikäs sen mukavampaa - vieraille näitä ei enää kehtaa tarjota, joten kaikki pitää syödä itse :)

Syntyi myös ajatus sulaneen suklaan jatkojalostamisesta leivontaan. Matkan jäljiltä jääkaappi oli tietysti puts blank, joten surffailin hetken maidottomien ja munattomien reseptien jäljillä, ja Marielta löytyikin sovellettavaksi sopiva muffinssiresepti.

Minttusuklaamuffinit (munaton - ja maidoton, jos käyttää maidotonta suklaata)
16 kpl keskikokoisia

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl ruokaöljyä
1½ dl vettä
1½ dl vahvaa, kylmää kahvia
150 g (sulaneita) After Eight -suklaita (tai muuta minttusuklaata)

koristeluun:
(lähes) ehjiä After Eightejä
tuoretta minttua

Aloita irrottelemalla After Eightit pakkauspapereista. Kaavi mukaan myös minttutäyte. Pese kädet :)

Sekoita kuivat aineet. Pilko suklaat palasiksi ja nypi sormin jauhoseoksen joukkoon. Lisää öljy, vesi ja kahvi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Täytä muffinivuoat melko täyteen ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ota pois uunista ja laita kuumien muffinien päälle kokonaiset After Eight -levyt. Anna suklaan sulaa ja koristele vielä tuoreella mintulla.

Ei kommentteja: