
Mamman mustikkapiirakka
150 g margariinia
1 muna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
Nypi taikinan ainekset sekaisin ja painele piirakkavuoan pohjalle. Jos vuoka on riittävän pieni, taikinaa riittää myös ristikkoon - laita nokare taikinaa jääkaappiin odottelemaan. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Kauli sivuun laitettu taikina levyksi ja ota siitä suikaleita taikinapyörällä, ja nostele ristikoksi piirakan päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Kotipihan mustikkapuskat eivät ole innostuneet tekemään satoa, mutta valkoherukkapensas tuotti ämpärillisen. Vadelmia saisi pakkaseen asti jos lähtisi lähimetsiin keräilemään - kotipihasta löytyi sopiva satsi välipalaherkkuun.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti