maanantai 2. elokuuta 2010

Tikkuun pistettyä


Grillillä jälleen. Testailin vähän erilaisia marinadeja, ja se on semmoista taidetta että ei siinä tule ainesmääriä ylös kirjattua :)

Sitrusmarinoitua broileria vartaassa

1 rasia broilerin sisäfileitä

Marinadi:
1 lime
1 appelsiini
½ sipulia
oliiviöljyä
hyppysellinen kuivattua valkosipulia (tai 1 kynsi hienonnettuna)
inkivääriä
suolaa
sokeria
valkopippuria

Raasta tai suikaloi hedelmien uloin kuori ja purista niistä mehu. Silppua sipuli. Sekoita hedelmämehujen ja kuorisuikaleiden joukkoon marinadin muut aineet. Nostele broilerifileet marinadiin ja anna maustua pari tuntia.

Pujottele fileet vedessä liotettuihin bambutikkuihin ja grillaa kypsiksi. Broileri kypsyy nopeasti, mutta paras tarkistaa kypsyys ennen tarjoilua.


Kasvisvartaat

Munakoisoa
Jumboherkkusieniä

Marinadi:
oliiviöljyä
soijaa
saksanpähkinäetikkaa
valkopippuria
sokeria
yrttisekoitusta

Kuutioi munakoiso ja sienet. Pujottele vartaisiin. Sekoita marinadin aineet ja sivele kasvikset sillä pariin kertaan ennen grillaamista.

Kasvikset vaativat broilereita pidemmän kypsymisajan, joten aloita grillaus niistä.


Yrttinen kermaviilikastike

1 tlk (kevyt)kermaviiliä
tuoreita yrttejä: persiljaa, basilikaa, minttua
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
hunajaa

Silppua yrtit, sekoita ainekset ja tarkista maku. Anna makujen tasaantua jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: