maanantai 9. elokuuta 2010

Syntinen suklaakakku

Tämä kakku on silkkaa syntiä.

Pohjana oli mudcaken resepti täältä, joskin pidensin paistoaikaa tuntuvasti jotta saisin kiinteämmän kakun. Jo valmiiksi taivaallinen kakku uitettiin Irish cream -liköörissä (Baileys, tai kuten tässä tapauksessa, halvempi kopio) ja kruunattiin reilulla määrällä valkosuklaa-vaniljavaahtoa.

Ajatus oli alun perin tehdä juustokakkumaisen kiinteä täyte, mutta arvioin suklaan hyydyttävän vaikutuksen aika lailla pieleen. Pelastin tilannetta liivatteella, mutta näemmä sitäkin olisi tarvittu reippaasti lisää, jotta kakku olisi pysynyt kunnolla koossa. Tähän kirjalliseen versioon tuplasin käytetyn liivatteen määrän, mutta mahdolliset kokeilut omalla vastuulla :)

Irish cream -suklaakakku

200 g taloussuklaata
200 g margariinia
200 g sokeria
4 munaa
1 tl leivinjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

1 dl Irish cream -likööriä

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuohukermaa
260 g valkosuklaata (2 Pandan levyä, à 130 g)
3 liivatelehteä
1 lime

kaakaojauhetta ja tomusokeria koristeluun

Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa. Vatkaamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahto ja jauhot keskenään varovasti hämmentäen. Kaada taikinaan lopuksi sulatettu voi-suklaaseos. Voitele kakkuvuoka hyvin ja kaada takina vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa reilu puoli tuntia.

Anna jäähtyä. Kakun keskusta laskeutuu syvälle kuopalle.

Lusikoi jäähtyneen kakkupohjan päälle reilusti likööriä.

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista limestä mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada vanilja-suklaatäyte kakun syvennykseen. Anna jähmettyä jääkaapissa ja koristele sihtaamalla päälle kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Huomioita reseptistä:
- Tämä sai osakseen jokseenkin ylistävää palautetta ja loppui itse asiassa kesken ennen kuin päivänsankari ehti saada palaakaan :) joten reseptin pariin on palattava jatkossa!
- Mudcake on varmasti herkullista pelkältäänkin, tai niin että vaniljavaahdon tarjoaa erikseen. Silloin saattaa riittää alkuperäisen reseptin 10-15 minuutin paistoaikakin, kunhan kakun antaa sen jälkeen asettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Resepti syntyi vähän säveltämällä, esimerkiksi täytteen koostumus määräytyi täysin sen mukaan mitä oli jäljellä kun muut kakut oli tehty valmiiksi :D

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Kuulostaa kieltämättä älyttömän hyvältä :)

Ja samaan hengenvetoon täytyy taas todeta, että kylläpä tyttäresi on taitava - mahtavat pursotukset tuossa toisessa kakussa.

Viiriäinen kirjoitti...

Nina, rehellisyyden nimissä - kyllä äiti vähän auttoi :) Mutta kuva ei ole lavastettu, vaan kyllä Tyttö teki itse ison osan pursotuksista.