maanantai 23. elokuuta 2010

Kalaa pedillä

Tuli ostettua sushitarpeiksi vähän turhankin reilu pala tuoretta tonnikalaa. Ystävän halloumi-chilisalaattireseptin innoittamana kokkailin ylijäämäkalasta perheelle salaatin.

Tonnikala-yrtti-chilisalaatti

erilaisia salaatteja (tässä romaine-, frisee- ja lehtisalaattia, lollo rossoa sekä rucolaa)
kimpale tuoretta tonnikalaa
1-2 chilipalkoa
tuoretta minttua ja basilikaa
suolaa
oliiviöljyä
½ limen mehu

Revi salaatit laakealle vadille. Paloittele chili ja yrtit. Ripottele tonnikalapalalle reilusti suolaa.

Kuumenna reilu määrä öljyä pannussa. Paista chilipaloja öljyssä pari minuuttia. Lisää yrtit ja anna niiden friteerautua öljyssä. Nostele chili- ja yrttipalat pois pannusta. Paista öljyssä tonnikalaa minuutti-pari molemmilta puolilta. Nosta kala sivuun ja anna sen jäähtyä hieman.

Leikkaa kala viipaleiksi ja nostele ne salaattipedille. Purista päälle limemehua. Nosta chili ja yrtit takaisin öljyyn ja kaada pannun sisältö salaatin päälle. Anna salaatin levätä hetken aikaa ennen tarjoilua - maut tasaantuvat ja lime sekä kuuma öljy kypsentävät kalaa hieman lisää.

Kasvisversio syntyy halloumiviipaleista. Salaatti on hyvää myös ilman yrttejä, pelkällä chiliöljyllä.

Ei kommentteja: