No niin, juhlat paketissa. Kyseessä oli niinkin merkittävä tapaus kuin Miehen 33,3-vuotisjuhlat. Vuosisadan kolmanneksen täyttymistä juhlittiin grillin ja kakkujen ääressä puutarhassa parinkymmenen ystävän voimin.
Tarjoilu korkattiin voileipäkakulla.
Lohi-katkarapuvoileipäkakku
paahtoleipää
ruisvuokaleipää
kostutukseen maitoa
katkaraputäyte (kahteen väliin):
300 g katkarapuja
1 prk ranskankermaa
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vähän majoneesia
hunajaa
tuoretta tilliä
mustapippuria
lohitäyte (yhteen väliin):
150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
½ ruukkua ruohosipulia
sitruunamehua
mustapippuria
koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
majoneesia
kylmäsavulohta
katkaravunpyrstöjä
merilevämätiä
tillikruunuja
ruohosipulia
nori-levyä
Pääruoaksi oli possunfileitä ja kasvisvuokaa. Liha valmistettiin aiemmin hyväksi todetulla tavalla: valmiiksi marinoidut pötkylät pakattiin edellisenä iltana kylki kylkeen vuokaan ja paistettiin uunissa meheviksi (noin 70 astetta). Sen jälkeen ne nosteltiin toiseen astiaan (jääkaapin vihanneslaatikko on isolle määrälle hyvä) ja lorotettiin päälle mausteseos: reilusti valkoviinietikkaa, oliiviöljyä, merisuolaa, yrttimaustetta ja kokonaisia pippureita. Annettiin muhia viileässä seuraavaan päivään ja paistettiin rapea pinta grillissä.
Kasvisvuokaan kuutioitiin perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, sipulia ja purjoa. Päälle öljyä, viinietikkaa ja yrttejä samaan malliin kuin lihoillekin, lisäksi kuivattua valkosipulia, pari purkillista ruokakermaa sekä kanalientä, ja uuniin muhimaan hyvissä ajoin mietoon lämpöön. Puolisen tuntia ennen tarjoilua lämmöt reiluun kahteensataan ja joukkoon muutama kourallinen juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti