maanantai 9. elokuuta 2010

Kinuski-puolukkakakku

Kinuskikakkuun hain inspiraatiota luonnollisesti Kinuskikissalta täältä ja täytteeseen täältä. Tosin täytemääriä vähän viilasin kohtuullisemmiksi paitsi puolukoiden osalta, joita lurautin joukkoon vähän enemmänkin :)

Kakun pinnan kinuski näyttää kuvan armottomassa ulkovalossa kuhmuraisemmalta kuin olikaan. Ei siitä toki mitään peilisileää tullut, kun pelkäsin sitä että koko kinuski valuu kakun päältä alas (ei olisi ollut eka kerta) ja siksi annoin sen jäähtyä ennen kumoamista jokusen hetken.

Kinuski-puolukkakakku

3 munan sokerikakkupohja
maitoa kostutukseen

Kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
200 g (jäisiä) puolukoita

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
3½ dl vispikermaa
1½ rkl vaniljakreemijauhetta
nonparelleja


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa fariinisokeri ja 2 dl kermaa kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Vaahdota loppu kuohukerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle.

Keitä kuorrutteen kuohukermaa ja fariinisokeria parikymmentä minuuttia, kunnes kinuski jähmettyy vesilasiin pudotettuna palleroksi. Tarkat keitto-ohjeet löytyvät Kinuskikissalta täältä.

Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. Pursota kakun reunoille ja koristele nonparelleilla.

Huomioita reseptistä:
- Aito kinuski on kyllä aivan mielettömän hyvää!
- Puolukat sopivat tähän loistavasti. Voi kunpa syksy olisi ollut pari viikkoa pidemmällä, olisi kaupasta löytynyt tuoreita marjoja kakun väliin.

Ei kommentteja: