maanantai 9. elokuuta 2010

Tryffelikakku

Ohje tryffelikakkuun tuli Tiitiäiseltä.

Tryffelikakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kanamunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl voimakasta kylmää kahvia

Täyte ja kuorrutus:
250 g kookosrasvaa
2 kanamunaa
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojuomajauhetta (Vesseliä :))
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
sokerimassakukkia
tummaa suklaata
suklaalehtiä

Aloita sulattamalla kookosrasva. Jätä se jäähtymään huoneenlämpöön ja siirrä loppuvaiheessa jääkaappiin. Rasvan on oltava täysin kylmää vaahdotusta varten.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen. Lopuksi lisää kylmä kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 55 minuuttia. Ota kakku uunista, anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten kakkuvadille.

Vaahdota kanamunat ja tomusokeri. Lisää joukkoon sihdatut kaakaojauheet. Valuta jäähtynyt kookosrasva ohuena nauhana kuorrutusseokseen ja vatkaa muutama minuutti, kunnes kuorrute vaahtoutuu kuohkeaksi. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä kerrosten väliin paksu kerros kuorrutetta. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.

Voi pakastaa kuorrutteineen!

Huomioita reseptistä:
- Kakku on uunista oton jälkeen varsin pehmeää, käsittele varoen. Onnistuin hajottamaan omani kahtia. Onneksi täyte ja kuorrute liimasivat puoliskot takaisin yhteen eikä vahinkoa valmiista kakusta huomannut.
- Kookosrasva tekee kuorrutteesta varsin herkän lämpötilan vaihteluille: jääkaapissa siitä tulee kovaa, mutta huoneenlämmössä se sulaa nopeasti nestemäiseksi. Valmis kakku kannattaa säilyttää siis viileässä.
- Alkoholi- tai kahvikostutus ei välttämättä olisi huono idea, nyt kakku tuntui jopa vähän kuivalta runsaasta (ja rasvaisesta) täytteestä huolimatta.

Ei kommentteja: