torstai 22. syyskuuta 2011

Lehti puusta variseepi

...nimittäin kakun päälle.

Näistä kiitokset Kinuskikissalle, tässä kuvia Viiriäisen versiosta.

Värjää marsipaania tai muuta massaa syksyn väreihin. Tässä tummempaa ja vaaleampaa vihreää, lämpimän keltaista, oranssia ja punaista. Pyörittele palloksi, vääntele ja muotoile puikulaksi, jossa värit ovat iloisesti sekaisin.

Kauli ja ota lehtimuotilla pikkuisia kuvioita. Rynttää loppumassat uudelleen palloksi ja kauli - värit sekoittuvat vähän enemmän. Itse tykkäsin eniten toisesta kierroksesta, kolmas tuotti jo vähän liian tasaisenruskeita lehtiä.

Nappaa lehti ruusupuskasta ja pese huolellisesti. Paina aidot suonikuviot massalehtiin, lehden muodon ei tarvitse olla justiinsa oikein. (Toki muukin lehti käy, mutta ruusu on näihin sopivan kokoinen ja sillä saa kunnolliset kuviot.)

Ryppää folio tai vastaava, ja asettele lehdet kuivumaan yön yli. Asettele kakun päälle juuri ennen tarjoilua, sillä jos käytät massoissa ollenkaan yhtä paljon väriä kuin minä, niin kakku värjäytyy hyvin äkkiä...

1 kommentti:

nami-hiiri kirjoitti...

Nyt muistin - muffinssisi !

Tämän jälkeen linkitän blogisi niin tulen vierailemaan useammin. Tapaan näet käydä ne reilut sata läpi kerran viikossa Ü !

Lehdet ovat kauniita! Konsti on hyvä oivallus, joka toimii!

www.nami-hiiri.com