maanantai 12. syyskuuta 2011

Tillijää

Vuosittaiset rapujuhlamme järjestetään historian oikusta hieman sesongista jäljessä. Rapuja vielä yleensä löytyy, mutta kruunutillin kanssa on hankalampaa.

Kotipihan tillit kasvattivat hienot kruunut, mutta nekin kypsyivät pari viikkoa ennen juhlia. Nappasin muutaman huipun talteen ja upotin ne keitettyyn veteen Ikean metallikulhoihin, ja nostin kulhot pakkaseen.

Näihin ja muihin jääkoristeisiin käytettävä vesi kannattaa kiehauttaa ennen käyttöä - keitetystä vedestä tulee paljon kirkkaampaa jäätä. Ja tungin kuhunkin kulhoon kaksi tillikruunua, niin että tuli oikein näyttävää.

Juhlapöydässä tillikuvut kumottiin vadille. Koriste huurtui ensin, mutta suli sitten kauniin kirkkaaksi.

Lopulta tillinhuiput törröttivät esiin kuin ilotulitusraketit.

Nämä voisi nostaa myös rapuvadin päälle tai keskelle, jolloin sulava vesi hivelisi myös rapujen pintaa kylmemmäksi. Meillä rapuja vaan oli semmoinen keko ettei siinä jääpalat päällä pysyneet...

Ei kommentteja: