Väliaikaisen perheenjäsenemme synttäreitä juhlittiin syksyisen juustokakun avulla.
Resepti oli jälleen vähän mitä-jääkaapista-löytyy -mallia, ja meni suunnilleen näin:
Syksyn sitruunainen juustokakku
1 likilaskuinen kakkupohja
50 g voita
1 dl vispikermaa
1 dl vispautuvaa vanhan ajan vaniljakastiketta
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
½ dl sitruunamehua
2 liivatelehteä ja 2 tl liivatejauhetta (tai yhteensä vastaava määrä jompaakumpaa)
n. 2 reilua ruokalusikallista lemon curdia
koristeluun: marsipaanilehtiä ja kultaisia kakunkoristepalleroita
tarjoiluun: mansikka-valkoherukkahilloketta
Murustele kakkupohja. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen (liotettu) liivate. Sekoita täytteen joukkoon. Lisää lemon curdia maun mukaan.
Levitä täyte vuokaan pohjamurujen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Irrota valmiina vuoasta ja koristele.
Tarjoile hillon tai kastikkeen kanssa - meillä hyödynnettiin löysäksi jäänyttä hillokokeilua edelliseltä viikonlopulta.
Tämä kakku lähti myös nami-hiiren syksyiseen kakkukisaan!
1 kommentti:
Kiva, syksyinen koristelu!!
Lähetä kommentti