keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Hyvin pyyhkii


Tytär sai joululahjaksi pyyhekumien askartelupaketin. Tämä oli minullekin täysin uusi tuttavuus.


Paketista löytyi muutamaa väriä pyyhekumimassaa, muotoilutyövälineitä (jotka varmaan sopivat hyvin myös sokerimassakoristeiden tekemiseen, hmm...), muottilevy sekä pieniä silmiä ja avaimenperärenkaita kiinnitettäviksi valmiisiin kumeihin. Lisäksi mukana tuli ohjevihkonen, jossa oli muutama vinkki erilaisten kumien tekoon.


Massaa pehmitetään ensin käsin ja muotoillaan sitten kuin mitä tahansa massaa. Tytär halusi tehdä kumeja muoteilla. Muotit suositeltiin laitettavaksi 20 minuutiksi pakkaseen ennen kumien irrotusta.


Massa kovetetaan uunissa, 125 asteessa 20 minuutin ajan.

Ensimmäisten testien perusteella kumit toimivat oikein hyvin ja eri värit pysyvät toisissaan kiinni. Tuotoksien pinta jäi röpelöiseksi, mutta jälkeä voi varmasti parantaa pehmittämällä massan huolellisemmin ennen muotoilua.


Massoja on paketissa melko pienet palat ja ärhäköitä värejä. Idea on kuitenkin kiva esimerkiksi koulukavereiden synttärilahjoihin. Onkohan tällaista massaa jossain irtomyynnissä?

2 kommenttia:

Omppu-pomppu kirjoitti...

Minä katselin hobbypointissa Kampissa joskus noita paketteja siellä voisi olla irtareinakin ;)

Enkeli kirjoitti...

Mä kanssa kattelin tollasta Prismassa onneks en osanut Ainolle joululahjaksi =). Taidan käydä kuitenkin hakemassa semmoset meijän tytöille joilla on aina kumit,kynät ym. koulutarvikkeet hukassa.