Vuoden vaihtumista juhlistettiin pakkassäässä mutta lämpimissä tunnelmissa. Pöydän antimista jokainen sai kääriä tortilloidensa sisään mitä mieli teki.
Jauhelihatäyte
puolisen kiloa sika-nautaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
yrttimaustetta
(laakerinlehti)
tomaattipyreetä
1 purkki papuja tomaattikastikkeessa
½ prk vihreitä oliiveja jalapenotäytteellä
1 punainen chili
Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta vartin verran. Lisää tomaattikastike, oliivit ja silputtu ja siemenistä putsattu chili. Hauduttele edelleen, mitä tiiviimpää sitä herkullisempaa.
Broileritäyte
pari kypsää broilerin rintafileetä
1 sipuli
1 pss Pomodoro-kasvissekoitusta
1 dl vettä
1 pss yrttistä tacomausteseosta
1½ rkl rucola-tuorejuustoa
sitruunamehua
3 tl minttu-korianterichutneyta
tuoretta korianteria
Kuutioi broileri, silppua sipuli. Ruskista pannulla ja lisää muut aineet vähitellen. Hauduttele tätäkin rauhassa.
Guacamole
4 kypsää avokadoa
1 punasipuli
1 limetin mehu
1 chili (siemenet poistettuna)
2 valkosipulinkynttä
sokeria
suolaa
mustapippuria
Lohko sipuli, chili ja valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen ja hienonna silpuksi. Kauho joukkoon avokadojen hedelmäliha, soseuta (älä liian tarkkaan, sattumia saa jäädä) ja mausta.
Lisäksi tarjolla oli
- tortilloja
- punaista ja keltaista paprikaa
- punasipulisilppua
- maissia
- tuoretta tomaattia
- jääsalaattia
- marinoitua, grillattua paprikaa
- tuoretta korianteria
- tuoretta minttua
- juustoraastetta
- fetakuutioita
- savusiikaa
- ranskankermaa
- juustodippiä
- valkosipuli-kermaviiliä
- hedelmäistä salsaa
- valmista salsadippiä
- itse keitettyä tomaattikastiketta
- nachoja
Tässä meinasivat jo kulhot loppua kesken :D Yksikään laji ei kuitenkaan ollut pöydässä turhaan, kaikkea kului ihan mukavasti ja nyt kokataan jämiä muutama päivä.
En tällä kertaa panostanut kattaukseen sen kummemmin, sillä pöytä piti saada äkkiä tyhjäksi pikkutuntien Carcassonne-turnausta varten... ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti