keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Mustaherukan makuista paprikaa


Huomisissa uudenvuoden juhlissa tarjotaan rennosti texmexiä - tortilloja erilaisilla täytteillä. Yhdeksi höystevaihtoehdoksi päätin kokeilla paahdettuja paprikoita.

Lapset katselivat touhujani pitkin nenänvartta kunnes suostuivat maistamaan valmista tuotosta... "Äiti, hyvää! Tämähän maistuu mustaherukkamehulta!" Ja toden totta, niin maistuikin. Yllättävää ja ihanaa. Nyt vain pohdituttaa, mahtaako herkku riittää huomenna vai jääkö joku ilman.

Höystö paahdetuista paprikoista

3 eriväristä paprikaa

½ dl öljyä (mielellään oliivi-, mutta jouduin turvautumaan rypsiin)
reilu loraus balsamiviinietikkaa
suolaa
sokeria
valkopippuria
kuivattuja yrttejä: timjamia, basilikaa ja Tädiltä saatua mysteeriyrttiä (todennäköisesti persiljaa)


Puolita paprikat, poista kanta ja siemenet. Laita paprikat pellille leivinpaperin päälle tai ritilälle, jonka alla on vuoka tippuvaa nestettä varten. Paista noin 225-asteisessa uunissa reilut parikymmentä minuuttia, kunnes paprikoiden kuoret ovat mustia ja kuplivia.
(Tulin tässä tohinassa keksineeksi myös, että uunissahan on grillivastustoiminto. Uuni on siis lämmitetty normaalilla ylä- ja alalämmöllä, mutta muutettu sitten grillimoodiin.)


Nostele kuumat paprikat muovipussiin (esimerkiksi pakastepussiin) tai astiaan, jonka peität kelmulla. Odota kunnes ne ovat suunnilleen jäähtyneet. Nyhdä kuoret irti. Mustista kohdista kuori irtoaa ajatuksen voimalla, reunoilla voit tarvita apuna veistä.


Viipaloi paprikat ohuiksi siivuiksi ja nostele kulhoon. Mittaa marinadin ainekset lasiin ja vatkaa haarukalla sekaisin. Kaada paprikoiden päälle ja kääntele.

Inspiraatiota reseptiin haettu monesta paikasta, eniten Kotimaiset kasvikset ry:ltä.

1 kommentti:

Kati kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.