Lasipurkissa on kerroksittain kasattuna kuivat aineet Metsätontun suklaakeksien taikinaan. Idea ja reseptin alkuperäinen versio Bakerellalta.
Tölkissä puolestaan on "kondensoitua toffeeta" voimapaperietiketeillä, koristeena maitotölkkitähdet.
Purkit pakataan koriin, mukaan sujautetaan paketti Digestive-keksejä sekä kortti, jossa on keksien ja banoffee-tortun resepti. Kuljetetaan varovasti tuttavapariskuntien kotiin. Hyviä leivontahetkiä!
Tunnustanko? Kumpaakaan reseptiä en ole kokeillut ;)
Metsätontun suklaakeksit
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl sokeria
1,25 dl ruokosokeria
0,75 dl tummaa suklaarouhetta
0,75 dl mustikkasuklaarouhetta
0,75 dl kuivattuja karpaloita
1 muna
100g margariinia
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon kevyesti vatkattu muna ja pehmeä margariini. Leivo taikinasta pieniä palloja ja asettele pellille. Jätä kekseille leviämistilaa.
Lämmitä uuni 175 °C:een ja paista keksejä 10 minuuttia.
Banoffee-torttu
Pohja
300g Digestive-keksejä murustettuna
100g margariinia sulatettuna
Täyte
397g makeutettua kondensoitua maitoa
1 banaani
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele muruseos pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Irrota maitopurkista etiketti ja keitä vesikattilassa alhaisella lämmöllä 2-3 tuntia. Tänä aikana maito tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta. Levitä keksipohjalle toffee, pilkottu banaani ja kermavaahto. Koristele kaakaojauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti