Kun pitää juhlia, saattaa saada lahjoja.
Kuten esimerkiksi Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjan.
Kun saa lahjoja, saattaa innostua.
Kuten vaikka syömään kaikkea mitä puutarhasta löytyy - ruusuja, päivänkakkaroita, siankärsämöä, horsmaa, vuohenputkea, vesiheinää...
Koska olin vähän aikaa sitten vetänyt sileäksi kasvuston vuohenputkea ja nokkosta, niin nyt oli keväisen pieniä silmuja poimittavissa keiton raaka-aineiksi.
Reilu litra vuohenputkia ja nokkosta ryöpätään, ja niiden lisäksi saksitaan kattilaan tuoretta punasipulia ja puolitoista oksaa lipstikkaa. Heitetään joukkoon kanaliemikuutio ja keitetään hetki. Silputaan yrtit sauvasekoittimella ja suurustetaan soppa kermalla + vehnäjauhoilla. Mausteeksi hunajaa, sitruunamehua ja valkopippuria.
Tarkempaa reseptiä luvassa sitten kun makupaletti asettuu tarkemmin kohdalleen. Nyt lipstikka oli jo tuollakin määrällä aika hallitseva, ehkä olisi voinut jättää sen liemikuution tai ainakin puolet siitä pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti