Kolmia juhlia vietettiin kotipuutarhassa.
Takapihalle
pystytettiin pari telttaa, jotka alun perin hankittiin muutama vuosi
sitten 10-vuotishääjuhlia varten. Silloin niitä oli neljä - nyt oli
ehjiä osia jäljellä kahteen telttaan. Koska sää suosi juhlia (nyt
toisella yrittämällä, ensimmäisen kerran juhlat jouduttiin siirtämään
kaatosateen takia), olivat teltat lähinnä psykologisia tilanrajaajia ja
juhlaväki viihtyi ennemmin auringonpaisteeseen asetelluilla tuoli- ja
pöytäryppäillä.
Lapset
järjestivät juhliin pihapelejä, ja suorituspaikat olikin merkitty
hienoilla kylteillä. Peleille oli alkuillasta kysyntää, kun
alakouluikäisiä lapsia oli paikalla pitkälti toistakymmentä. Myöhemmin
lapset siirtyivät sisälle katsomaan leffaa, mutta kyllä illan päätteeksi
vielä yksi krokettikisa vetäistiin.
Kakkujen
lisäksi tarjolla oli toki muutakin: feta-oliivimuffineja,
pastasalaattia sekä pieniä mustikkamuffineja. Juomana kuohuviiniä,
olutta sekä mojitoja ja gin toniceja, sekä alkoholitonta boolia (illan
mittaan vaihtelevassa suhteessa itsetehtyä valkoherukka-omenamehua,
vichyä, alkoholitonta siideriä sekä Palma-limua). Niin ja kahvia
tietysti myös.
Feta-oliivimuffinit (noin 50 kpl)
6 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
suolaa
4 kananmunaa
5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
4 dl juustoraastetta
2 tlk fetakuutioita
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni tlk oliiviviipaleita
Sekoita kaikki ainekset ja lusikoi muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista 200 asteessa reilut 15 minuuttia.
Pastasalaatti (pari ämpärillistä)
2 kg fusilli-pastaa
loraus oliiviöljyä
2 tlk suolakurkkukuutioita
1,2 kg kinkkurouhetta
700 salamisuikaleita
400 g pakastemaissia
2-3 punasipulia
3 punaista paprikaa
5 tlk kermaviiliä
1 kg turkkilaista jogurttia
sitruunamehua
sinappia
pippuria
sokeria
suolaa
Keitä pasta pussillinen kerrallaan. Huuhtele ja lorauta päälle
oliiviöljyä klönttiintymisen estämiseksi. Hienonna sipulit ja paprikat.
Lisää pastan joukkoon liharouheet ja kasvikset, maissit jäisinä. Sekoita
kermaviilistä, jogurtista ja mausteista kastike ja sekoita joukkoon.
Anna maustua viileässä.
Mustikkamuffinit (Hesarin ohjeesta suurennettu)
225 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1½ tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
6 dl mustikoita
Vaahdota
voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää
taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi mustikat. Lusikoi
muffinivuokiin ja paista 225 asteessa 10-20 minuuttia vuokien koosta
riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti