maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ei niistä ruusuja tullut

Confetti tarjosi mahdollisuutta kokeilla Renshaw'n uutta kukka- ja muotoilumassaa. Minä tartuin haasteeseen, tavoitteena vihdoin saada aikaiseksi myös ruusuja, joista ei ole aiemmin tullut mitään julkaisukelpoista.

Ei tullut tälläkään kertaa, vaikka vääntelin terälehtiä erilaisilla muoteilla ja käsin muotoillen aina aamuneljään asti. Mutta ei se massan vika ollut. Sinänsä hyvännäköiset terälehdet vain eivät asettuneet yhteen kauniiksi kukkaseksi tälläkään kertaa. Pitäisi varmaan päästä jonkun osaavan oppiin.

Mutta muita kivoja kukkasia kyllä syntyi. Massa toimi periaatteessa ihan kuin mikä tahansa sokeri- tai kaulintamassa, mutta oli sen verran marsipaanimaisen tahmeaa, että terälehtipaloja oli suhteellisen helppo painaa toisiinsa kiinni. Tosin massa myös kuivahti pinnastaan varsin nopeasti.


Massa värjäytyi nopeasti ja tasaisesti Wiltonin pastaväreillä sekä kaupan nestemäisillä väreillä.Värjäämättömästä massasta tein silikonimuotilla päivänkakkaroita. Huoneenlämpöisenä massa ei mitenkään suostunut irtoamaan muotin pohjalta. Homma helpottui huomattavasti, kun massalla täytetyn silikonimuotin pisti muutamaksi minuutiksi pakkaseen - jähmeä massa irtosi muotista helposti.

Oranssista massasta tein isohkoja daalioita. Kaarevaksi painettu massa piti hyvin muotonsa, toki sitä piti kuivumisen aikana vähän tukea foliosuikaleillakin.


Vaaleanpunaisesta oli tarkoitus tehdä niitä ruusuja, huokaus, mutta tuntien tuloksettoman nysvertämisen jälkeen painelin massan pieniksi liljoiksi. Keskustaa maalasin tummanvihreällä pastavärillä ja ripottelin päälle vaaleanpunaisia sokerirakeita. Tässä kukat istuvat kuivumassa vanhassa joulukalenterinsisuksessa.Lisäksi syntyi pilvi keltaisia pikkukukkia sekä muutama sininen kissankello.

Kissankellon tekemisestä tuli näpsittyä muutama vaihekuvakin. Alkutilanteena oli pikkuisella tähtimuotilla otettu pala, josta leikkasin pari sakaraa pois.


Painoin kukkapalan tötteröksi ja muotoilin pyöreäpäisen muotoilutyövälineen päällä kellonmalliseksi.

Painelin terälehtiä vähän litteämmiksi ja nostin kukan alassuin kuivumaan terälehdet töröllään.

Kuivuneeseen kukkaan laitoin sisälle vähän tomusokeri-vesiliimaa ja tiputin sisälle pienen pallon massaa (huolellisempi voisi toki värjätä tämänkin massapalan, vaikka vaaleanvihreäksi).
 Heteiksi tökin pienet pätkät spagettia.
Kukkien lisäksi tarvittiin myös merkonominhattu. Tässä kohti tuli esille ainoa moitteeni tuon Renshaw'n massan suhteen: se ei oikein maistu miltään. Meillä lapset kuitenkin tykkäävät mussuttaa koristeita, joten tein tämän isomman koristeen kaapissa ennestään olleesta vaahtokarkin makuisesta massasta, ja liimasin siihen kylkeen muutaman noita pieniä keltaisia kukkia.

Loppuarvosana Renshaw'n kukkamassalle: 8½. Näppituntuma, muotoiltavuus ja värjäytyvyys mainiot. Massakukat myös pysyivät siisteinä muutaman tunnin kinuskin ja kermavaahdon päällä - ja lähes hyvinä jopa mansikkaviipaleilla peitetyn kakun koristeina, joskin siinä ne hieman vettyivät ajan myötä. Mausta tulee miinuksia, eikä tästä tullut mitenkään ylivertainen suosikki verrattuna muihin kokeilemiini massoihin.

En tiedä miten tämän hinta suhteutuu muihin vastaaviin tuotteisiin, mutta kaipa voisin yhtä hyvin napata hyllystä tämän paketin kuin jonkun muun. Toisaalta kokonaista kakkua en tällä massalla alkaisi päällystää, joten ehkä joku paremman makuinen ja monikäyttöisempi massa veisi sitten kuitenkin voiton.

Ei kommentteja: