perjantai 4. helmikuuta 2011

Fredrika goes (coco)nuts

Runebergin juhlintaa häiritsi mantelin puute. Olisi ollut esanssia kyllä, mutta ei taikinaan lisättävää mantelijauhoa. Mutta toisaalta - tätä perinneherkkua teki muutenkin mieli tuunata :)

Turvauduin kookokseen. Tässä reseptissä on kirjattuna käyttämäni ainesmäärät, joilla leivoksiin tuli mukava mieto kookoksen vivahde. Voimakkaampaa makua kaipaava voi huoletta tuplata kookosmäärät.

Runebergin kookostortut (9 näin matalaa tai muutama korkeampi)

100 g margariinia
1 dl ruokosokeria (osa korvattu tavallisella sokerilla, kun loota tyhjeni liian pian)
1 muna
1 tl kookoshilloa (esim. Jam It!)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoa
½ dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
vettä
vaaleaa rommia
sokeria

päälle:
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
vettä
kookoshilloa
(vadelma-kirsikkahilloa)

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kookoshillo. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon puuhaarukalla tms. sekoittaen. Nostele taikinaa muffinipellin koloihin ja painele pinta tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Kumoa kypsät tortut pohjapuoli ylöspäin pöydälle. Leivokset eivät juuri kohoa uunissa, ennemminkin keskusta painuu kasaan, joten ne pysyvät hyvin pystyssä.

Sekoita 1:1-suhteessa vettä ja rommia, mausta reilulla lorauksella sokeria ja lusikoi leivosten päälle.

Tee tukevaa tomusokeritahnaa ja värjää halutessasi punaisella. Pursota jäähtyneiden torttujen päälle rengas ja anna kuivua hetken. Lusikoi keskelle kookoshilloa (tai perinteisemmille herkuttelijoille vattua).

Ei kommentteja: