keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Päivä paketissa

Tämä lomapäivä oli yhtä iloisen kupliva ja yllätyksellinen kuin Tytön tekemä lahjapaketti.

Ensimmäinen ilonaihe oli onnistunut ostosreissu: Täydellinen parkkipaikka! Kahdet farkut! Pussillinen sipulinkuoria ilmaiseksi! Ja vielä hienoksi lopuksi löysin kodin läheltä valtavan itsepalvelukirpputorin, jonka olemassaolosta minulla ei ollut tietoakaan. Varsinaisesti yritin sieltä etsiä isoa kattilaa niille sipulinkuorille ja muille tuleville värjäysprojekteille - sitä ei sentään löytynyt, mutta löytyi 400 g kauniinruskeaa täysvillalankaa kolmella eurolla.

Lanka on ihanan karheaa ja käsintehdyn oloista. Aloin pohtia tästä baskeria ja lapasia ensi talveksi, nyt lanka menee kuitenkin kaappiin odottelemaan.

Ostosreissun jälkeen oli paljon kaikkea kivaa kotipuuhaa: värjäilyä (josta oma postauksensa kunhan tulokset valmistuvat), neulomista (sekään ei vielä valmistunut) ja Tytön kanssa kaverin synttäreihin valmistautumista. Tyttö leipoi lahjaksi keksejä alusta loppuun itse:

Pohjana Metsätontun suklaakeksien ohje, mutta sokeri oli kaikki valkoista, karpalot jätettiin pois ja suklaa oli pelkästään tummaa. Ja munia tarvittiin kaksi.

Synttärien aikana oli aikaa puuhata kahdestaan Pojan kanssa kevättä taloon:

Tonnikala- ja ananaspurkkeihin sujahti kynteliä, kirveliä, meiramia, salviaa, persiljaa, basilikaa, sitruunamelissaa ja rucolaa. Osa on omia vanhoja siemenpusseja, osa kaupasta hankittuja viiden sentin viimevuotisia pusseja. Itävyys saattaa siis olla vähän epävarmaa, mutta niin on sekin että mihin minä tämmöisen määrän kummallisia yrttejä tarvitsen ;)

Ei kommentteja: