sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Herkkulohta ja namiomenaa

Putous-ohjelman finaalin kunniaksi kokattiin perheelle herkkuja yhdessä Tytön kanssa. Olipa kiva laittaa ruokaa oikein ajan ja ajatuksen kanssa.

Lohirulla

lohi- tai kirjolohifilee
½ pkt savulohi-piparjuurituorejuustoa
sitruunamehua, suolaa, valkopippuria, tilliä

Siivoa kalasta pois nahka ja ruodot. Leikkaa mahdollinen pyrstöpää pois, tarvitset paksun ja tasaleveän kalafileen. Leikkaa file paksuussuunnassa puoliksi niin, että jätät selkäpuolelta noin sentin verran leikkaamatta. Avaa filee levyksi.

Pirskottele päälle sitruunaa, suolaa, pippuria ja tilliä. Notkista tuorejuusto ja levitä kalan päälle. Leikkele pyrstöpala silpuksi ja ripottele päälle. Kääri kala rullaksi ja nosta vuokaan. Päälle vielä mausteita ja uuniin, noin 200 astetta ja puolisen tuntia.

Samassa vuoassa kypsyivät myös kasvispalaset öljy-hunaja-yrttimarinadissa.

Jälkiruoaksi omenapaistosta...

...joka teki kauppansa jokseenkin hyvin.

Ei kommentteja: