Niinpä, kun tulin aamupäivän reissulta kotiin mukanani nämä

Tytön kanssa leivottiin iltapäivällä välipalakeksejä. Huvittavaa kuinka blogiin kerääntyy nyt yksi toisensa jälkeen leipomuksia, joiden resepti perustuu siihen että kaappi on tyhjänä. Tällä kertaa piti päästä leipomaan, vaikka sekä leivontamargariini, sokeri että jauhot olivat vähissä :D
Taikina oli kevyttä ja "pilvimäistä", ja paistettuna pinta oli vaalea - siitä kekseille nimi.
Suklaapilvikeksit

½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
kirsikkahilloa tai muuta kiinteää hilloa/marmeladia
Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreitä keksejä muotilla tai lasilla. Tee joka toiseen keksiin reikä pienellä kuviomuotilla.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Laita kokonaisen keksin päälle teelusikallinen hilloa ja paina varovasti rei'itetty keksi päälle.

Päivällinen jäi iltaharrastusten vuoksi väliin, joten iltapalaksi tehtiin vähän tukevammat annokset - uusilla vuoilla :)
Lohivuoat

n. 5 dl peruna-sipulisekoitusta
valkopippuria
suolaa
sitruunamehua
tilliä
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
öljyä voiteluun
Voitele neljä annosvuokaa öljyllä. Peitä vuokien pohjat lohiviipaleilla. Mausta valkopippurilla, suolalla, tillillä ja reilulla lorauksella sitruunamehua.

Lusikoi päälle jäistä peruna-sipulisekoitusta vuokien yläreunaan asti. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada muna-kermaseos vuokiin.
Paista 225 asteessa reilu puoli tuntia. Kumoa lautaselle ja tarjoile sinapilla ja sitruunalla maustetun kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti