perjantai 26. helmikuuta 2010

Palikoille pikainen pussi

Poika sai parin muovikassillisen lastin miehen suvussa kiertäneitä legoja. Voi mitä ihania, lapsuudesta tuttuja aarteita! Ritarilinnoja, avaruusaluksia, Technic-legoja, Fabulandeja...

Poika kuunteli hetken minun näistä-minä-tykkäsin-kun-olin-pieni-huokailujani ja totesi lopulta: "Legot kertovat sinun ja isin historian. Ihan niin kuin kivet kertoo jättiläisten tarinan." :D

Kodin palikkakokoelman yhtäkkinen moninkertaistuminen toi mukanaan säilytystila- ja siivousongelman. Onneksi varastosta löytyi viimekesäisten puutarhajuhlien pöytäliinoiksi hankittua Ikean kangasta metrikaupalla.

Yksi iso ympyrä, muutama kapea kaitale reunoiksi ja metrikaupalla saumaa ja siksakkia. Lopuksi nyöri koko komeutta kiertämään.

Pussi lattialle ja palikat päälle. Tässä voi rakennella rauhassa...

...ja kun leikki loppuu, säkin suu suppuun.

Tein pussista tarkoituksella ison, jotta kankaan päällä olisi tilaa myös rakennella. Näin pitkän narun kiristäminen on vähän työlästä, joten saatan lisätä toisen narun ja siihen kiristysreiät vastakkaiselle puolelle säkin reunaa.

Ideaa voi soveltaa myös muihin lattialle leviäviin roippeisiin ja tehdä omat pussukat esim. barbeille, pikkuautoille, petshopeille tai vaikka roolivaatteille - sekä laittaa seinälle naulakon, johon suppuun vedetyt pussit voi ripustaa.

Meidän legolastilla on kuitenkin liikaa painoa - pussi pysyy lattialla tai kaapin pohjalla.

Mutta nyt penkomaan ja rakentelemaan! Jos sarjoista on vuosien varrella hukkunut paloja, täydennysosia voi tilata kotimaisesta, kierrätyshenkisestä Pii Poo -nettikaupasta :)

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Ratkaisitte säilytysongelman omaperäisesti ja hienosti, wau :)