sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Sydämelliset leivokset


Salainen leivontaystävä -ringissä on meneillään rakkausteemainen leivontakilpailu - tässä minun panokseni kisaan. Sydämet ja suklaa ovat ilmiselviä rakkauden lähettiläitä. Tässä yhdistyy lisäksi monta muutakin rakkauden aihetta: inkivääri, raidat, oranssi väri ja tietysti hyvä seura, jossa leivokset syödään :)

Reseptin idea on ihan omasta päästä. Elementit kaikki itse hiottuja muutamista nettilähteistä ja keittokirjoista soveltaen. Käytin tässä aiemmin tekemääni porkkana-inkiväärimarmeladia, mutta toki mikä tahansa muukin hillo käy.

Suklaiset sydänleivokset
(8 kpl)

kääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

täyte:
1 dl porkkana-inkiväärimarmeladia
2 dl kuohukermaa
n. 150 g tummaa suklaata

päälle:
vajaa 1 dl porkkana-inkiväärimarmeladia
0,5 dl kuohukermaa
25 g tummaa suklaata
25 g maitosuklaata

koristelu:
kuohukermaa
vaniljakreemijauhetta
suklaalastuja
porkkanaraastetta, sokeria, voita

Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Jaa jauhoseos kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Jaa vaahto puoliksi, siivilöi toisen puolikkaan sekaan vaalea ja toiseen kaakaolla maustettu jauhoseos.

Lusikoi taikinat pakastepusseihin. Päällystä reunallinen pelti leivinpaperilla ja pursota taikina pitkittäisiksi raidoiksi.

Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa voipaperin päälle ja anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi.

Käännä taikinalevyn paistopinta päällepäin (leivinpaperia vasten olleessa pinnassa raidat näkyvät selvemmin). Levitä taikinan päälle kerros porkkanamarmeladia.

Sulata täytteeseen tuleva suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen suklaasula. Levitä suklaavaahto hillokerroksen päälle, kuitenkin niin että jätät toisesta reunasta muutaman sentin paljaaksi, jottei täyte pursu kääriessä pöydälle.

Kääri levy rullaksi. Älä tee rullasta täysin pyöreää, vaan jätä se hieman litteäksi. Anna rullan levätä kylmässä jonkin aikaa.

Leikkaa rulla terävällä veitsellä kahdeksaksi viipaleeksi. Nosta viipaleet pystyyn leikkuupinta pöytää vasten. Leikkaa jokainen leivos viistoon kahtia.

Käännä toinen puolikas ympäri niin, että saat puolikkaista muodostettua sydämen.

Levitä leivosten päälle kerros marmeladia.

Valmista suklaaganache: sulata kuorrutteeseen tulevat suklaat. Lämmitä kerma höyryäväksi ja sekoita suklaasula kerman joukkoon. Anna jäähtyä sekoitellen, kunnes kuorrute alkaa jähmettyä. Lusikoi suklaakuorrutetta leivosten päälle - varovasti, jottei suklaa valu reunojen päälle. Nosta leivokset jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Koristele kermavaahtopursotuksin ja suklaalastuin.

Voit myös tehdä koristeeksi karamellisoituja porkkanasuikaleita. Sulata pannulla pieni nokare voita ja lusikallinen sokeria. Raasta porkkanaa karkealla terällä ja tiputtele pannulle. Porkkana kannattaa lisätä pienissä erissä, koska sokeri jäähtyy helposti ja jähmettyy klönteiksi raasteen kylkeen. Nostele sokerilla kuorruttuneet raastesuikaleet lautaselle jäähtymään.

3 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Oli tosi hyviä kyllä :)

tärpätti kirjoitti...

ompas herkullisen näköisiä

Viiriäinen kirjoitti...

Kiitos kehuista :)