Nyt seuraa kerskailua...
Ensimmäinen itse tekemäni munkki on tässä:
Eikö vain olekin täydellinen?! :)
Lautasellinen munkkirinkeleitä täksi illaksi:
Huomiselle piknikille täytemunkkeja - puolet mansikka-omenahillolla ja puolet vaniljakreemillä:
Pakkaseen vierasvaraksi munkkeja täytettynä sekä hillolla että kreemillä:
Munkkiresepti on peräisin Chez Mariukselta.
Munkit
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
4 dl kädenlämpöistä maitoa
11-13 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Leivo kuten pullataikina. Anna kohota reippaasti. Leivo pieniksi pulliksi.
Lämmitä rasva (käytin rypsiöljyä, myös esim. kookosrasva käy) kattilassa tai syvässä kasarissa 180-asteiseksi eli niin kuumaksi, että pieni taikinapala kypsyy kuplien kullanruskeaksi.
Tipauttele munkit muutama kerrallaan kypsymään reikäkauhalla, varo rasvan roiskumista. Käännä kypsymisen aikana ja paista pari minuuttia per puoli. Nosta munkit talouspaperin päälle hetkeksi jäähtymään ja kieritä sokerissa, kun ne ovat vielä lämpimiä.
Jos haluat munkkirinkilöitä, pistä sormi kohonneen pullan keskeltä läpi ja pyörittele rinkilään reilun kokoinen aukko ennen paistoa.
Täytteen saat kypsiin ja sokeroituihin munkkeihin pursotinpussilla ja pitkällä putkimaisella suukappaleella.
Munkkien kanssa maistuu lasillinen inkiväärisimaa.
OIKEIN ILOISTA VAPPUA KAIKILLE!
1 kommentti:
Kieltämättä oikein komea ensimunkki!
Täälläkin vietetty koko päivä keittiössä saldona mm. sieni-poropiirakkaa, sitruuna-salmiakkikuivakakkua ja vielä pitäisi ryhtyä väsäämään iltaruoaksi pestokuorrutettuja kanapihvejä ja limettirisottoa. Ja mulla kun piti olla tänään siivouspäivä :)
Lähetä kommentti