torstai 9. syyskuuta 2010

The Italian Job

Säiden kylmetessä alkoi pihalla rehottava basilikapuska voida hieman huonosti. Niinpä keräsin sadon talteen ennen kuin halla ehti sitä syömään.

Internetin mukaan italialaiset säilövät basilikaa öljyyn, sillä kuivaaminen tai pakastaminen ei tämän yrtin kanssa toimi. Niinpä minäkin ladoin basilikanlehdet purkkiin, ripottelin väliin merisuolaa ja lopuksi valutin purkin täyteen oliiviöljyä.

Tämän pitäisi säilyä kylmässä puolisen vuotta.

2 kommenttia:

Mirva S kirjoitti...

Oi! Olisiko oregano-ohjeita? Se leviää ihan itsestään ja täyttää maat ja mannut.

Viiriäinen kirjoitti...

Valitettavasti oregano on mulle tuntematon muuten kuin purkista. Mutta eikös se just toimi kuivattuna? Ei kun yrttinippuja katonrajaan roikkumaan :)