Poika ehdotti taas leipomista. Hellapoliisilta löytyi superyksinkertainen Hilun porkkanakakun ohje, jonka puolitimme pienempää vuokaa varten ja teimme pari muutakin pikkumuutosta.
Helppo porkkanakakku
2 munaa
3 porkkanaa raastettuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
ripaus suolaa
koristeluun: tomusokeria, oransseja ja vihreitä candy melts -nappeja
Vatkaa munat, porkkanaraaste ja rasva kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Koristelua varten sulata mikrossa muutama oranssi ja vihreä candy melts -nappi. Pursota leivinpaperin päälle pieniä porkkanoita ja anna niiden kovettua. Siivilöi täysin jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja koristele porkkanoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti