Muutama myöhäisilta on kulunut omenasoseen parissa. Vielä on puussa poimittavaa...
Omenat lohkoiksi, kuorineen siemenineen päivineen. Lohkot isoon kattilaan. Päälle sokeria reilulla ranneliikkeellä (5 litran kattilalliseen ehkä pari desiä?) ja mukillinen vettä. Levy päälle ja telkkari samoin. Puolen tunnin päästä palataan kattilalle, heilutellaan kauhalla ja tarkistetaan että omput hajoavat. Kattila jäähtymään ja palataan hetkeksi telkkarin ääreen.
Otetaan kulho ja siivilä. Painellaan sose muutamassa erässä siivilän läpi ja heitetään kuori- ja siemenmössö kompostiin. Kaadetaan sileä sose rasiaan.
Toistetaan kunnes nukahdetaan. Varotaan, ettei levy jää yöksi päälle.
Aamulla nostellaan jäähtyneet rasiat pakkaseen ja hierotaan viipaloinnista ärtynyttä rannetta. Illalla aletaan alusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti