maanantai 23. elokuuta 2010

Omenaa murun alle

Kesän omenasadon ensimmäinen keruuerä päätyi lasten suihin, toinen murupiirakkaan.

Omenamurupiirakka (lähes pellillinen)

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl juoksevaa margariinia

1 l omenakuutioita
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
n. 4 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria

Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda. Kaada joukkoon jugurtti ja 2 dl margariinia, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ohuehkoksi kerrokseksi.

Painele päälle omenapalat. Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Huomioita reseptistä:
- Superhelppo ja munaton.
- Yltiömakea muruseos tekee koko piiraasta karamellimaisen. Suosittelen vaniljakastiketta tai isoa maitolasillista.

2 kommenttia:

Omppu kirjoitti...

Nam =)

Viiriäinen kirjoitti...

Joo, nam tosiaan - ei kyllä keveimmästä päästä :D
Tämähän toimisi myös paistoksena, siis ilman pohjataikinaa ja vähän pienemmässä astiassa.